سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در صورت تکرار تخلف توجه نکردن نامزدهای انتخابات یا عوامل شعب به دستورالعمل‌های بهداشتی، استانداران و فرمانداران باید ممنوعیت و قطع ارائه هرگونه خدمات به نامزدها را اعلام کنند.

سیما سادات لاری

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر سیماسادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت درباره تدابیر اتخاذشده برای تامین سلامت عوامل برگزاری انتخابات اعم از خبرنگاران، عوامل نظارتی و اجرایی و... گفت: مهم‌ترین عامل انتقال ویروس کرونا قطرات ریز تنفسی است که به وسیله عطسه، سرفه و حتی صحبت کردن از فرد بیمار به سایر افراد منتقل می‌شود. بنابراین عدم رعایت فاصله‌گذاری ۱/۵ تا ۲ متری میان افراد می‌تواند به انتقال ویروس کمک کند.

وی افزود: بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، دستورالعمل‌هایی با همکاری وزارت کشور، وزارت بهداشت و شورای نگهبان به منظور حفظ سلامت مردم در فرایند برگزاری انتخابات، تدوین و ابلاغ شده است.

مسئول نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در انتخابات پیش رو

لاری ادامه داد: باید توجه کرد که ستاد انتخابات کشور با همکاری استانداران و فرمانداران مراکز حوزه‌های انتخابیه، مسئول نظارت و مراقبت اجرای ضوابط پروتکل‌های بهداشتی هستند. همچنین مسئولیت رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در انتخابات ریاست‌جمهوری بر عهده ستاد انتخابات کشور و ستادهای استانی است. مسئولیت رعایت این دستورالعمل‌ها در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان بر عهده مسئول اجرایی انتخاباتی هر محل است. نظارت عالی بر اجرای صحیح و کامل پروتکل‌ها نیز بر عهده وزارت بهداشت خواهد بود.

جانمایی صندوق‌ها و شعب اخذ رأی با نظر بازرسان وزارت بهداشت

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه جانمایی صندوق‌های رأی و شعب اخذ رأی با نظر بازرسان وزارت بهداشت انجام می‌شود، گفت: اولویت با برگزاری انتخابات در فضای باز و با رعایت فاصله‌گذاری، استفاده از ماسک و گندزدایی محیط است. همچنین هرگونه پذیرایی و توزیع اقلام تبلیغاتی توسط نامزدهای انتخابات و هواداران آنها ممنوع است.

بررسی سلامت عوامل انتخابات از طریق سامانه ماسک

لاری با بیان اینکه از تجمع رأی‌دهندگان در روز رأی‌گیری در صف‌ها و پای صندوق رأی بدون رعایت فاصله‌گذاری حداقل ۲ متری باید جلوگیری شود، اظهار کرد: سلامت همه خبرنگاران، عوامل نظارتی و اجرایی و سایر افراد دخیل در فرایند انتخابات در طول مدت آغاز تا پایان انتخابات، از نظر بیماری کووید-۱۹، با استفاده از کد ملی آنها در سامانه ماسک بررسی می‌شود.

راه‌اندازی کارناوال‌های انتخاباتی و اخذ اثر انگشت؛ ممنوع

وی با تاکید بر اینکه برگزاری مراسم استقبال از نامزدها، راه‌اندازی کارناوال‌ها، میتینگ‌های تبلیغاتی و هرگونه تجمع در فضای سربسته مطلقا ممنوع است، گفت: همچنین اخذ اثر انگشت در فرایندهای مختلف انتخابات به خصوص در روز رأی‌گیری ممنوع است.

لاری با بیان اینکه بازرسی و نظارت بر گندزدایی دفاتر نظارت، شعب اخذ رأی و سایر اماکن مرتبط با فرایند انتخابات توسط بازرسان وزارت بهداشت انجام می‌شود، گفت: همچنین حفظ تهویه و تامین هوای تازه در فضاهای سربسته الزامی است. در عین حال استفاده از ماسک به صورت مستمر توسط رأی‌دهندگان، خبرنگاران و مسئولان اجرایی، نظارتی و حفاظتی در محل‌های برگزاری انتخابات الزامی است. همچنین کنترل ورودی و خروجی به منظور جلوگیری از تجمع رأی‌دهندگان باید به صورتی انجام شود که فاصله حداقل ۲ متری در ترددها نیز رعایت شود.

وی تاکید کرد: در صورت عدم توجه نامزدهای انتخابات یا عوامل شعب به دستورالعمل‌های بهداشتی، استانداران و فرمانداران در مرحله اول باید تذکر کتبی به مسئولان و نامزدها بدهند و در مرحله دوم و در صورت تکرار تخلف، ممنوعیت و قطع ارائه هرگونه خدمات به نامزدها اعلام شود. تشخیص تخلف از سوی نامزدها بر عهده قاضی است.

لاری گفت: به هر حال در این زمینه پروتکل‌های بهداشتی لازم تدوین و ابلاغ شده و با همکاری وزارت کشور و سایر ارکان برگزاری انتخابات، امیدواریم به طور کامل رعایت شود.

کد خبر 606351

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha